Καλώς ήρθατε στο blog του Λουτροχωρίου! Βοηθήστε όλοι σε αυτή την προσπάθεια και διαδώστε το blog του χωριού μας! Στείλτε τις απόψεις, τα νέα σας και κάντε τα σχόλιά σας!

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις Αριστοτέλη | 30-6-2013 | Εορτή Αγ. Πάντων

Ο Α.Ε.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ
σας προσκαλεί
στις πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις του,
ανήμερα του εορτασμού των Αγίων Πάντων, 
την Κυριακή 30-6-2013 και ώρα 9μ.μ. 
στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου. 

Πλήρης ορχήστρα με τους: 
Λύρα-τραγούδι Κουρτίδης Δημήτριος, Κλαρίνο Παναγιωτίδης Γιάννης, 
Αρμόνιο Φουντουκίδης Δημήτριος και Ντράμς Καρασαββίδης Γιάννης. 
 Τιμη εισόδου 2,50 ευρώ.Διαβάστε παρακάτω το άρθρο-πρόσκληση του κ. Γεώργιου Παναγιωτίδη στην ΠΕΛΛΑNEWS, 
με θέμα: Στις 30 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Α.Ε.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Λουτροχωρίου.Λόγω της κακοκαιρίας της 12ης Ιουνίου η οποία μεταξύ των άλλων επέφερε και μεγάλες καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής μας ακυρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Λουτροχωρίου που επρόκειτο να γίνουν την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως Του Κυρίου στην αυλή του δημοτικού σχολείου Λουτροχωρίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές μεταφέρονται στις 30 Ιουνίου ημέρα Κυριακή στις 9 μ.μ. στον ίδιο χώρο, την αυλή του δημοτικού σχολείου Λουτροχωρίου.

Μέσα από το κακό που προέκυψε λόγω της κακοκαιρίας θα δοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Λουτροχωρίου η δυνατότητα να γίνουν εκδηλώσεις πολιτισμού την ημέρα που γιορτάζει η μεγάλη εκκλησία του χωριού δηλαδή των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ.

Η εκκλησία των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Λουτροχωρίου ποτέ δεν γιόρτασε με κάποιες ξεχωριστές εκδηλώσεις. Έμεινε πάντα στην σκιά της πανήγυρης της ανάληψης του κυρίου της εκκλησίας που βρίσκεται στο κέντρο χωριού και ανιστορήθηκε για να θυμίζει εσαεί την εκκλησία που βρισκόταν στο χωριό καταγωγής των κατοίκων Λουτροχωρίου δηλαδή το ΤΟΥΡΚΕΣΟΝ του Καυκάσου.

Έτσι εκτός της θείας λειτουργίας που γίνεται όπως κάθε χρόνο το πρωί της εορτής των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ στις 30 Ιουνίου και εφέτος συμπίπτει με την ημέρα της Κυριακής, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο τοπικός σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ θα οργανώσει εκδηλώσεις –Χοροεσπερίδα με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο παίρνουν μέρος

Λύρα-τραγούδι Κουρτίδης Δημήτριος, Κλαρίνο Παναγιωτίδης Γιάννης,
Αρμόνιο Φουντουκίδης Δημήτριος και Ντράμς Καρασαββίδης Γιάννης.

Εκτός των παραπάνω όμως θα υπάρξουν και εκπλήξεις από συμμετοχή καταξιωμένων νέων καλλιτεχνών.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα επιμεληθεί η γνωστή δημοσιογράφος Αναστασία Τελιανίδου με καταγωγή από το Λουτροχώρι.

Ο αθλητικός εκπολιτιστικός σύλλογος Αριστοτέλης Λουτροχωρίου ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα ταυτίστηκε με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η κοινωνία του Λουτροχωρίου στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα. Η απόκτηση ενός γηπέδου κόσμημα για τον νομό και ή άνοδος της ποδοσφαιρικής του ομάδας το 1991 στην Δ΄εθνική αποτελούν κατακτήσεις πανελλήνιου θαύματος.

Όμως σήμερα υπό την προεδρία του Τελιανίδη Γεωργίου ο σύλλογος παίζει πολυδιάστατο ρόλο αφού καλύπτει εκτός των άλλων και το κενό ύπαρξης δημοτικού συμβούλου στο δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας.

Προΐσταται της προσπάθειας της αξιοποίησης των ιαματικών νερών Λουτροχωρίου και μετά από 14 χρόνια έφερε το θέμα και συζητήθηκε εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας . Έτσι ακούστηκε από τα χείλη του καθηγητή-λουτρολόγου κ. Ζήση Αγγελίδη ότι νερά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του Λουτροχωρίου δεν υπάρχουν από τον ΕΒΡΟ μέχρι τον νομό Καρδίτσας.

Το σήριαλ βεβαίως αυτό θα έχει πολλές συνέχειες….

Πρωταγωνιστεί επίσης στον τομέα του πρασίνου και με μέλη του φύτεψε 100 πευκοειδή τα οποία προστατεύει να μεγαλώσουν και είναι τα μοναδικά που θα γίνουν κάποτε δένδρα και όαση πρασίνου από τα 10.000 δενδρύλια που φύτεψε ο δήμος Σκύδρας . Πρωτοστατεί στην προσπάθεια να γίνει ο δρόμος Λουτροχώρι-Έδεσσα που θα μειώσει την απόσταση κατά 10 χιλιόμετρα και συγχαίρει τα μέλη του συλλόγου Γιάγκο Μιχάλη, Σαββίδη Αντώνιο και Φερεκίδη Κωνσταντίνο για το ξεκίνημα της ιδέας. Συνέβαλε τα μέγιστα στην διαπλάτυνση του δρόμου στο κοιμητήριο του χωριού και την διαμόρφωση του χώρου της λιμνούλας ενώ έβαλε στόχο για την δημιουργία ενός χωμάτινου θεάτρου στον πευκώνα Λουτροχωρίου. Η διάνοιξη ενός νέου αντιπυρικού δρόμου την περασμένη χρονιά είναι ασφαλώς στα συν αλλά και η συνεχής καθαριότητα του πευκώνα στους υψηλούς στόχους του συλλόγου.

Κυρίως η ανέγερση του μνημείου γενοκτονίας στην πλατεία του χωριού είναι η μεγάλη επιδίωξη η οποία ίσως και αυτήν την χρονιά να γίνει πράξη. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιτυχία των εκδηλώσεων της 30ης Ιουνίου και της 19ης Σεπτεμβρίου που γίνονται ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό.